Poliüretan enjeksiyon uygulaması kimyasalları veya reçineleri kullanılarak su yalıtımı ve güçlendirme uygulamaları yapılan yerlerin başında çoğunluk tünel, baraj, hes ve yeraltı projeleridir. Betonda oluşan boşluklar, beton çatlakları gibi sorunlu bölgelerde negatif yönden gelen suyun durdurulmasında kullanılan en etkili ve garantili uygulama sistemidir. Poliüretan enjeksiyon reçine veya kimyasalları kullanılacak uygulamaya göre değişkenlik göstermektedir. Uygulamada poliüretan enjeksiyon reçinesi beton içerisine, kılcal boşluklar veya çatlaklarda reaksiyona geçerek sorunlu bölgede su sızıntısını önleyerek su yalıtımı sağlar. Farklı ürün grupları, çeşitleri olan reçineler sorunlu bölgede uygulama yapılacak alana ve su sızıntısı oranına karşı değişkenlik göstermektedir.
Poliüretan enjeksiyon reçine çeşitleri; Esnek (flex), sert (rijit), açık hücreli, kapalı hücreli, tek bileşenli, çift bileşenli ve reaksiyon süreleri değişik olmak üzere uzman ekiplerin yapmış olduğu keşif sonrası karar verilmesi gerekmektedir.
Müdahale edilemeyen veya edilmesi zor olan su yalıtımı sızıntı için yapılan sürme izolasyonlar veya hızlı priz alan harçlar ile su sızıntısını önlemek yanlış bir uygulamadır. Sorunu gizleyerek yapının korozyona uğramasına sebep olmaktadır. Beton yapıların içerisinde hapsedilen su demir donatıyı zayıflatıp, çürümeye bırakarak yapının taşıyıcı gücünü azaltmaktadır. Betonun çürümesine sebep olarak ömrünü ve direncini azaltmaktadır. Poliüretan enjeksiyon uygulaması ile su yapıdan uzaklaşarak en ufak kılcal boşlukları doldurur, donatıyı sarar, betonda mukavemeti arttırarak uzun yıllar deformasyona uğramaz.